Signup for the newsletter

thermostaat ts 5000

Recommended price is: €69,00, our price is:
 €59,00 

-15%

Dit is de nieuwste generatie broedthermostaten 
De kwaliteit is zeer hoog en de prijs is zeer concurrent. De " Comfort" serie bestaat uit totaal 4 modellen regelaars waarvan 3 inbouwapparaten en 1 opbouwmodel. Het model TS-5000 is een opbouwmodel. 
Functies TS-5000: 
1. Instellen temperatuur per 0.1 graad. 
2. Temperatuursindicatie in Celsius of Fahrenheit (naar keuze). 
3. Calibratie van de aangegeven temperatuur. 
4. Handmatige instelling van de PID waarden. 
5. Autotune functie. 

Wat maakt deze opbouwthermostaat zo bijzonder? 
Een gangbare digitale thermostaat werkt bijna altijd met een relais. Dit is dan een gewone aan-uit thermostaat waarbij er een bepaalde tijd zit tussen aan- en uitgaan van de verwarming. Hierdoor ontstaan vaak temperatuurschommelingen. Door na-warmen van de verwarming wordt dit probleem nog verder vergroot. 
Deze thermostaat heeft een zgn. proportionele regeling (PID-regeling). Als u de aangesloten thermostaat aanzet gaat de verwarming 100% aan totdat deze  bijna  de ingestelde temperatuur heeft bereikt. De thermostaat geeft vanaf dat moment stroomstootjes om precies de goede temperatuur te behouden. De instelling van deze &ldquo stroomstootjes&rdquo zijn handmatig te veranderen. Dit bestaat namelijk uit 3 onderdelen. Afgekort heet dit PID. 
P (Proportional band), I (Intergration time), D (Delaytime). Door ons zijn deze waardes al ingesteld en in principe hoeft u dit niet te veranderen. Tevens heeft deze thermostaat een &ldquo Auto Tune&rdquo   functie waarbij de zelfdenkende microprocessor automatisch de goede waardes gaat instellen. Veel PID regelaars hebben als schakeling een zgn. solid-state-relais. Deze zijn erg duur zijn en niet nodig voor een vermogen tot 400 Watt. In deze thermostaat zit een triac-schakeling (met koeling) die zeer duurzaam is! De voeler van deze thermostaat bestaat uit een NTC voeler met een snoer van 90 cm. De sensor is beperkt geï soleerd zodat temperatuursveranderingen snel geregistreerd worden. Dit is mogelijk omdat er altijd zwakstroom op de voeler staat. Deze thermostaat heeft een groot display waarop u de werkelijke temperatuur kunt   aflezen. Het temperatuursbereik van deze thermostaat is tussen 0.0 en 50.0° C (of 0.0-120° F). De instelling en aflezing zijn per 0.1 graad Celsius of Fahrenheit. Het instellen van de temperatuur kan eenvoudig door op de up- en down toetsen te drukken. Na een paar seconden wordt de ingestelde waarde automatisch opgeslagen in het geheugen. Voor het instellen van de overige mogelijkheden moet u enkele seconden op &ldquo SET&rdquo drukken. U moet dan een code invoeren om in het programma te komen. Hierna kunt u 6 functies instellen. 
De afmeting van deze thermostaat is 80 mm(breed)x120 mm(lang)x35 mm(hoog). 
Montage is eenvoudig door de uitsparing aan de achterzijde. D.m.v. 2 schroeven word vervolgens het kastje vastgezet. Elektrische montage is zeer eenvoudig! U hoeft slechts de voeding en de toevoer (naar de verwarming) aan te sluiten op de aangegeven plaats achter het klepje. Eventueel de kabels vastzetten met het bijgeleverde klemmetje en het klepje weer dicht doen. Dat is alles! 
Conclusie: Geweldige thermostaat voor in broedmachines!Model: 3-8152


Quantity: